کولرهای گازی با استفاده از سیکل تبرید، دمای هوا را تعدیل کرده و تهویه مطبوع ایجاد می‌کنند. این کولرها برخلاف کولرهای آبی باعث افزایش رطوبت هوا نمی‌شوند. به همین خاطر، بهترین گزینه برای سیستم تهویه مطبوع در محیط‌های شرجی به حساب میآیند. این کولرها در مقایسه با کولرهای آبی، رطوبت هوا را میگیرند و مانع ورود آلودگی از بیرون به درون می‌شوند. این تهویه کننده‌ها برحسب عملکرد و کاربری، انواع مختلفی دارند که عبارت‌اند از:

 

  • کولر گازی یک‌تکه یا پنجره‌ای سرد و گرم
  • کولر گازی دوتکه یا اسپلیت سرد و گرم
  • کولر گازی پرتابل (قابل‌حمل)
  • کولر گازی ایستاده سرد و گرم
  • کولر گازی سقفی یا کاستی سرد و گرم
  • کولر گازی داکتی یا کانالی سرد و گرم
  • کولر گازی چند‌شعبه یا مولتی وی

 

 

 

کولر گازی پنجره‌ای

 

معمولاً این کولر را داخل پنجره یا روی یکی از دیوارهای بیرونی ساختمان نصب می‌کنند به‌طوری ‌که نیمی از دستگاه در فضای داخل و نیمه دیگر آن در فضای بیرون و در مجاورت هوای آزاد قرار گیرد. تمام اجزای سیستم سرمایشی کولر با هم درون یک محفظه قرار میگیرند. قسمت خارجی دستگاه، گرما را به بیرون فرستاده و سرما از طریق قسمت داخلی دستگاه وارد فضای درونی می‌شود.

 

 

 

کولر گازی پرتابل

 

همان‌طور که از اسم این کولرها مشخص است، این دستگاهها قابل‌حمل هستند و بیشتر در مواردی کاربرد دارند که امکان نصب کولر بر روی دیوار یا پنجره وجود ندارد. اجزای سیستم سرمایشی کولر گازی پرتابل، همانند کولر گازی پنجره‌ای، درون محفظه‌ی دستگاه جاسازی ‌شده‌اند. با توجه به اینکه این نوع کولرها در فضای داخلی منازل قرار می‌گیرند، فن تبخیرکننده باید به‌صورت مداوم کار کند تا رطوبت جمع شده درون دستگاه را خارج نماید. همچنین، هوای درون کندانسور از طریق یک لوله پلاستیکی به فضای بیرون فرستاده می‌شود.

 

کولرهای گازی پرتابل در مقایسه با سایر کولرها سروصدای بیشتری دارند. گفتنی است که این کولرها اغلب مناسب مکان‌های با حداکثر متراژ  10 مترمربع هستند.

 

 

 

کولر‌گازی اسپلیت

 

امروزه کولرهای گازی دوتکه، که به نام کولرهای گازی اسپلیت معروف هستند، بیشترین محبوبیت و کاربرد را برای استفاده در خانه‌ها، هتل‌ها و مراکز اداری و تجاری دارند. بسیاری از کولرهای اسپیلیت برای گرم کردن فضا در فصل زمستان نیز استفاده می‌شوند.

 

در این نوع کولرهای گازی، یونیت یا پنل داخلی از کندانسور و کمپرسور (یعنی یونیت بیرونی) جدا می‌شود. دو پنل داخلی و خارجی از طریق لوله‌های مسی به هم وصل می‌شوند.

 

بنابراین، سیستم سرمایشی در کولرهای اسپلیت به دو قسمت جداگانه تقسیم می‌شود:

 

-         قسمت اول که شامل فن گردش هوا، شیر انبساط و لوله‌های تبخیر است، و در فضای داخلی روی دیوار در ارتفاع بالا نصب می‌شود.

 

-         قسمت دوم متشکل از کندانسور، کمپرسور و فن کندانسور که حرارت را به بیرون انتقال می‌دهد، و روی دیوار خارجی و در فضای بیرون ساختمان نصب می‌شود.

 

 

 

کولرهای گازی اسپلیت خود انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

 

·         اسپلیت دیواری  (Wall Mounted)

 

در اسپلیت‌های دیواری، همان‌طور که از روی اسم‌شان مشخص است، قسمت پنل داخلی روی دیوار نصب می‌شود. ظرفیت این کولرها بین 9000 تا 36000 BTU/h است.

 

·         داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی (Duct)

 

در داکت اسپلیت، قسمت داخلی درون سقف کاذب قرار می‌گیرد و هوای مطبوع را از طریق سیستم کانال‌کشی توزیع می‌کند. این نوع اسپلیت‌ها به خاطر اینکه درون کانال قرار می‌گیرند فضای کمتری را اشغال می‌کنند.

 

همچنین کویل آب‌گرم، درون یونیت داخلی قرار گرفته و از تعداد کندانسور کمتری استفاده می‌شود. لازم است اشاره کنیم که این نوع از کولرهابیشتر مناسب فضاهای بزرگ با سقف‌های با ارتفاع بیشتر از حد معمول هستند. 

 

·         اسپلیت ایستاده (Standing)

 

کولرهای گازی ایستاده، شبیه به اسپلیت‌های ساده بوده و مجهز به یونیت‌های داخلی و بیرونی هستند. تفاوت اصلی اسپلیت‌های ایستاده با سایر کولرها در طراحی دستگاه داخلی آن و بخصوص فن آن است. اسپلیت ایستاده به خاطر توان پرتاب باد قوی‌تری که دارد کاملاً مناسب فضاهای بزرگ مثل سالن‌ها، ادارات، بیمارستان‌ها، و مساجد است.

 

اسپلیت‌های ایستاده انواع مختلفی دارند. در بعضی از مدل‌ها، توزیع هوا از طریق سیستم کانالی صورت می‌گیرد. در برخی مدل‌های دیگر، کمپرسور درون یونیت داخلی تعبیه می‌شود و قسمت خارجی فقط شامل کندانسور می‌شود. ظاهر اسپلیت‌های ایستاده، که شبیه یخچال یا کمدهای بلند است، باعث شده که به آن‌ها اسپلیت ایستاده یا کابینتی بگویند.

 

·         اسپلیت سقفی زمینی (Floor Ceiling)

 

در این مدل اسپلیت، قسمت داخلی کولر را می‌توان به دو صورت زمینی، کنار دیوار، یا به صورت خوابیده، روی سقف، نصب کرد.

 

·         سقفی دیواری (Wall Mounted Ceiling)

 

این نوع اسپلیت‌ها مانند کولرهای اسپلیت دیواری کار می‌کنند با این تفاوت که دریچه‌ی مکش در نوع سقفی دیواری به‌صورت اریب طراحی‌شده است. درنتیجه می‌توان واحد داخلی اسپلیت‌های سقفی دیواری را تا حد امکان در بالاترین نقطه نزدیک به سقف نصب کرد.

 

 

 

کولر گازی مولتی پنل یا چند تکه (Multi Panel)

 

در کولرهای گازی چند پنلی، یونیت خارجی که شامل کمپرسور و کندانسور می‌شود را به بیش از یک پنل داخلی متصل می‌کنند. درحالی که در کولرهای گازی ساده می‌توان فقط یک واحد داخلی را به یونیت خارجی وصل کرد. تعداد یونیت‌های داخلی که می‌توان به یونیت خارجی نصب کرد بین 2 تا 100 عدد است.


تهویه مطبوع   ,گازی ,داخلی ,کولر ,کولرهای ,اسپلیت ,کولر گازی ,    ,کولرهای گازی ,  ·         ,می‌شود   ,انواع مختلفی دارند ,درون یونیت داخلی ,اجزای سیستم سرمایشیمنبع

تفاوت موتورخانه سنتی و چگالشی در چیست؟

با انواع کولرگازی آشنا شوید

انواع سیستم های موجود در موتورخانه

اهمیت خنک کردن گلخانه و روش های آن

کولر گازی پنجره ای بخریم یا اسپلیت؟

کمپرسور و خرید کولر گازی

انتخاب و خرید کولر گازی پرتابل

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

شرکت بازسازی ساختمان اجناس فوق العاده هر چی که بخوای SGP درب های امنیتی کرشمه آشپزی طراحی اپلیکیشن نوین براق ماندگار دیدار کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد.